HOME KAZERNE VOERTUIGEN MELDINGEN NIEUWS GESCHIEDENIS LINKS  
     
     
  NIEUWS  

Pop-up store over veiligheid opent in Vlissingen ( 27 oktober 2017)
Veiligheidsregio Zeeland opent op vrijdag 27 oktober een pop-up store over (brand)veiligheid in de Vlissingse binnenstad. Twee maanden lang kom je in het pand aan de Lange Zelke 54 alles te weten over gevaren in en om het huis en hoe je je daartegen kunt beschermen.
lees verder>>

Komt u een Broodje Brandweer eten? ( 13 oktober 2015)
Veiligheidsregio Zeeland organiseert in oktober voor zelfstandig wonende ouderen twee keer een gratis lunch op de kazerne. Vrijdag 16 oktober a.s. op de kazerne Colijnsplaat en op maandag 26 oktober a.s. op de kazerne Serooskerke (W). De lunch staat in het teken van brandveiligheid.
lees verder>>

Veiligheidsregio werft brandweervrijwilligers ( 1 april 2015)
Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de brandweer in Zeeland. Op het moment zijn er 66 posten, 1200 vrijwillige brandweermensen en 130 beroepsbrandweermensen. De meeste kazernes worden dus volledig bemand door vrijwilligers. Binnen de posten is er sprake van een natuurlijk verloop, mensen worden ouder, verhuizen, enzovoort.
lees verder>>

Serooskerke krijgt eerste vrouwelijke ploegleider ( 27 maart 2015)
Serooskerke krijgt de eerste vrouwelijke ploegleider binnen de brandweer in Zeeland. Een situatie die duidelijk maakt dat er ook voor vrouwen ruimte en mogelijkheden binnen de brandweer zijn. Rinus Corbijn, ploegleider van Serooskerke, wordt op 1 april 2015 opgevolgd door Anetta Francke.
lees verder>>

Mooi stukje Zeeuws brandweergeschiedenis ( 24 september 2014)
In Serooskerke (Walcheren) wordt dit jaar de oude brandweerkazerne aan de Torenstraat omgebouwd tot historisch-educatief centrum. Wim van Haveren, oud-brandweerman en vrijwilliger en zijn vrouw Liesbeth hebben het pand in 2011 aangekocht en in 2013 de stichting 'Het Oude Brandspuithuis' opgericht.
lees verder>>