HOME KAZERNE VOERTUIGEN MELDINGEN NIEUWS GESCHIEDENIS LINKS  
     
     

KAZERNE SEROOSKERKE

Vrijwillige post Serooskerke is een van de zeven kazernes die in de gemeente Veere verantwoordelijke zijn voor de brandveiligheid binnen de grenzen van de gemeente Veere. Al deze posten zijn onderdeel van de VRZ (Veiligheids Regio Zeeland). Deze post draait 24 uur per dag en 7 dagen in de week volledig op vrijwilligers.
Op dit moment telt de post 14 vrijwilligers

We zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers!!!

 
 
 
 

WONING EN BEDRIJFSBRANDEN

De meeste brandmeldingen zijn buiten branden of OMS meldingen (Openbaar Meld Systeem).
Gelukkig gaat het bij de meeste meldingen om relatief kleine branden. Maar alle kleine brandjes kunnen uitgroeien tot grote branden. Daarom is het van belang dat de brandweer snel te plaatsen is. De belangrijkste taak is het redden van mens en dier.
Serooskerke beschikt over een waterwagen welke wordt ingezet voor buitenbranden (op plekken waar geen of een slechte waterwinning beschikbaar is). De waterwagen wordt ook ingezet bij grote branden.

 

       
 

ONGEVALLEN MET GEVAARLIJKE STOFFEN (OGS)

Naast brand rukt de brandweer ook uit bij ongevallen met gevaarlijke stoffen. Je moet hierbij denken aan het meten van gevaarlijke stoffen die vrij kunnen komen bij een brand, maar ook het opsporen en verhelpen van gaslekkages.

Dit kan afhankelijk van de aard van de stof gebeuren in onze standaard bluspak maar ook in een chemiepak.

 

       
 

HULPVERLENING

Het uitvoeren van allerlei hulpverlening. Dit gaat van een lift dit vast staat, een omgewaaide boom tot ongevallen met voertuigen.
Hulp bij storm- en waterschade (kelders leegpompen, omgevallen bomen opruimen)
Bevrijden van dieren in nood, takelen van patiƫnten uit woningen en diverse opruimwerkzaamheden, zoals het schoonspuiten van het wegdek.

 
       
 

WEDSTRIJDEN

Naast de standaard oefenavonden en uitrukken doet het korps Serooskerke ook mee met wedstrijden. Voor meer informatie over de brandweerwedstrijden kunt u terecht op: Vaardigheidstoetsen.nl