30-06-2019 Gebouwbrand Agrarisch Vrouwenpolder

🚒 Uitruk 15: 30-06-2019 02:30u

📟 P 1 BRAND GEBOUW AGRARISCH (Ops Br: Middel) (inci-02) Polredijk Vrouwenpolder 194631

ℹ️: VROUWENPOLDER – Een grote schuur aan de Rijkebuurtweg in Vrouwenpolder is vannacht in vlammen opgegaan. Koeien die binnen stonden konden op tijd worden gered. Enkele personen ademden rook in en zijn gecontroleerd door de ambulancedienst.

De eerste melding van de brand kwam kort voor 02.30 uur binnen en werd gemeld als zijnde bij de Polredijk. Toen de brandweer arriveerde bleek er sprake te zijn van een schuur aan de Rijkebuurtweg. Bij aankomst stond de schuur al volledig in brand en waren personen bezig om de aanwezige koeien in veiligheid te brengen. De dieren zijn tijdig naar een andere schuur gebracht.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland moet de schuur als verloren worden beschouwd. Omliggende gebouwen, een woning en een andere schuur, worden nat gehouden en kunnen volgens de woordvoerder behouden blijven. Bij de brand is wel een asbestplaat gesprongen. Op het terrein van de boerderij is asbest terecht gekomen. Het terrein wordt daarom afgezet. Volgens de Veiligheidsregio zijn er geen aanwijzingen dat de asbest verder verspreid is.

Op dit moment is het blussen nog in volle gang. Een hoogwerker blust van bovenaf. De brandweer laat weten dat momenteel nog vooral hooi en stro in brand staat. Met een watertransportsysteem wordt water gehaald uit het nabij gelegen Veerse Meer, waar ook de rook naartoe trekt.

Rond 05.10 uur is het sein ‘brand meester’ gegeven.

Bron: HVZeeland